3 Cara Mudah Untuk Jadikan Ketiak Anda Licin & Mulus

Ketiak adalah antara aset yang berharga untuk diri kita yang bergelar manusia. Bayangkan jika muka anda cantik dan gebu, sekali ketiak anda gelap dan penuh bulu. Yucksss!

Jangan risau, kami akan kongsikan 3 cara mudah bagi mengekalkan kemulusan dan ketiak yang licin.

1. Jangan Cukur Kerap Bulu Ketiak

Tahukah anda, bulu ketiak yang kerap dicukur akan menjadikan ketiak anda menjadi gelap! Kajian mendapati golongan wanita gemar mencukur bulu diketiak.

Jika kerap dicukur, warna kulit pada bahagian ketiak kemungkinan akan berubah warna menjadi gelap kerana pertumbuhan kuman dan bakteria yang ada pada hormon manusia.

2. Pertumbuhan Bulu Ketiak

Pertumbuhan bulu-bulu halus pada bahagian ketiak mungkin akan mula tumbuh dengan begitu cepat menyebabkan setengah orang akan tertekan dengan masalah tersebut.

Jangan risau, anda boleh menggunakan skrub sebanyak tiga kali seminggu tetapi harus diingatkan pilih skrub yang betul-betul sesuai dengan kulit anda.

Jika anda tidak mahu menggunakan skrub, anda juga boleh menggunakan tumbuhan semulajadi seperti aloe vera (lidah buaya).

3. Laser

Bagi golongan yang banyak duit dan kurang yakin dengan produk jenama yang diperbuat dari bahan semulajadi, anda juga boleh menggunakan rawatan laser yan gsangat mudah dan berkesan.

Menurut FDA bulu halus pada ketiak mampu disingkirkan dengan menggunakan alatan khas seperti elektrolisis dan laser.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*